Igal aiasaadusi müüval talul on oma kaasavõetud lett, mis kohapeal kiirelt püsti pannakse ja dekoreeritakse. Loomulikult käib asja juurde talu nimi ja kontaktandmed. See ikka selleks, et linnainimesed, veendununa kauba headuses, ise maale hea ja parema järele sõidaksid.

Kuigi turg on lahti vaid lühikest aega, ei heiduta see ostlejaid-kauplejaid. Linnainimesed on harjunud sellise korraldusega, samuti ka talunikud, kel alati aega napib. Aiasaadusi ja muud kaupa müütavad taluperemehed-perenaised ise, abilisteks vaid pereliikmed. Tihtipeale on talunikel väljakujunenud ka omad stammkunded, kes on harjunud tarbima just nende toodangut.

Müügiks on laupäeval linna toodud peaasjalikult aiasaadused – köögiviljad, puuviljad ja marjad. Lisaks on hulganisti lillede ja taimedega kauplejaid. On ju igasugune potipõllumajandus levinud ning populaarne ka Šveitsis. Oma kaupa pakuvad ka juustumeistrid ja pagarid. Samuti saab osta maitseaineid ja –taimi, mune, mett ning mitmesuguseid koduseid hoidiseid.

Marjadest-puuviljadest on müügil lisaks harjumuspärastele maasikatele, vaarikatele, õuntele jms ka kohalikud ja meile veidi eksootilisemad puuviljad nagu virsikud, murelid ja viigimarjad. Aga leidub ka metsaande nagu puravikud, kukeseened ja mustikad.

Hind turul pakutaval kaubal pole sugugi kõrgem kui poes, kohati on see isegi madalam. Boonusena on kindel teadmine, et kaup on kohalik ja värske. Lisaks vahetu kontakt kauba tootjaga.

Valik hindadest (hinnad Šveitsi frankides, 1 sFr – umbes 10 kr)

Köögiviljad ja maitsetaimed
sibul 3 - 6.80 kg
tomat 4 - 6.80 kg
kurk 5.80 kg
apteegitill 5.- kg
lillkapsas 5.- kg
porgand 3.- kg
peasalat, jääsalat, 1.60 tk
till potis 4.-
basiilik potis 3.80
kukeseened 100g 3.50

Puuviljad, marjad
viigimari 100g 2.-
aprikoosid 6-9.80 kg
murelid 12.- kg
mustikad 8.50 kg
rabarber 5.- kg
punane sõstar 10.- kg
vaarikad 250g 5.-
maasikad 250g 3.50

Muu
leib 500g 7.-
väike kukkel 1.60
munad 6tk, 6.80
juust, 100g alates 3.-