- Võib teha ka kiirtõmmise. Laske taimedel 12–24 tundi vees tõmmata ja kasutage lahjendamata. Tomatilehtede kiirtõmmis valmib juba 2–3 tunniga.

- Keedus saadakse nii: taimeosad seisavad 24 tundi vees, siis keedetakse neid nõrgal tulel pool tundi. Pärast jahutamist kurnatakse ja keedus ongi kasutuskõlblik.

- Tee valmib kõige kiiremini: kallake taimed keeva veega üle ja laske 10–15 minutit tõmmata. Jahutage, kurnake ja saategi kasutada.


Kogused on 10 liitri vee kohta.

- Kapsatõmmis on hea noorte taimede väetamiseks. Rammusa väetise saab, segades kokku 1,5 liitrit kapsatõmmist ja 1,5 l kõrvenõgesetõmmist 7 liitri vee kohta. Kapsatõmmise valmistamiseks võtke 3 kg lehti.

- Kummelitee tugevdab taimi ja kiirendab komposti valmimist. Tee valmistamiseks võtke 50 g kuivatatud õisi. Kasvuperioodil pritsige sellega taimi ja kastke kompostihunnikut.

- Kõrvenõgesetõmmis tugevdab taimi ja peletab kahjureid, kiirtõmmis aitab lehetäide vastu. Tõmmise valmistamiseks võtke 1 kg värskeid või 150 g kuivatatud taimi. Lehtedele pritsimiseks lahjendage tõmmis 1:20, taimede väetamiseks 1:10. Kiirtõmmist kasutage lahjendamata kujul.

- Küüslaugutõmmis tugevdab taimi seenhaiguste vastu. Eriti soovitatav on kasutada kartulil ja maasikal. Võtke 500 g küüslauguküüsi, sama palju sibulat ning mõned mustasõstralehed. Kastmisel lahjendage 1:10.

- Osjatõmmis või -keedus suurendab vastupanuvõimet seenhaigustele. Võtke 1 kg värskeid või 150 g kuivatatud ürti. Soovitatav on lisada ka kõrvenõgest. Kasutage kuni hilissuveni (lahjendage 1:5), soovitatav on pritsida päikeselisel hommikupoolikul.

- Rabarbritee peletab lehetäisid. Võtke 500 g lehti 3 liitri vee kohta. Piserdage taimedele lahjendamata kujul.

- Sibulatõmmis ei meeldi seenhaigustele ja lestadele. Võtke 500 g peenestatud sibulaid, lisage küüslauku ja mustasõstralehti. Kasutamiseks lahjendage 1:10. Võib teha ka sibulakooreleotise: võtke 20–50 grammi sibulakoori 1 liitri vee kohta ja laske tõmmata 4–7 päeva. Kasutage lahjendamata kujul pritsimiseks ja kastmiseks.

- Tomati-kiirtõmmis. Võtke
2–3 peotäit lehti ja noori kasvusid 2–3 liitri vee kohta. Laske seista 3 tundi. Kapsaliblika lendlemise ajal piserdage kapsataimi iga paari päeva tagant.