Kasti võib paigutada sobivasse päikesepaistelisse kohta, ka otse maapinnale. Sellisel juhul tuleks kasti alla paigaldada juuretõkkekangas, et umbrohi lõpuks muru seest oma nina ürdipeenrasse ei pistaks. Soovi korral saab kasti sisse loodud peenrast teha ka atraktiivse pilgupüüdja, seda näiteks maakividest laotud alusele paigaldades või erinevate värvidega värvides.

Kasvatuskastil on tavapeenra ees lisaks korrektsele väljanägemisele ka mitmeid teisi eeliseid. Kõrgemas peenras on muld oluliselt soojem ja seal kasvavad hästi ka soojanõudlikumad köögiviljad nagu näiteks kurgid ja kõrvitsad. Kasvatuskasti sisse saab alati panna just sellise kasvupinnase, nagu endal soovi on ja siis võib olla täielikult kindel, et omakasvatatud saadused on puhtad ja keemiavabad. Kõrges servadega peenras on lihtsam teha hooldustöid - muru sees olevad umbrohud ei saa peenrasse tungida ning võimalikud kasvama hakanud umbrohud on lihtne juba väiksena eemaldada. Eriliselt mugav on peenrad multšiga katta: viimane aitab hoida niiskust ja ei lase lendavatel umbrohuseemnetel mulda sattuda.

Veidi kõrgemale alusele pandud kasvatuskasti ümber on ka mugavam toimetada, kuna pole tarvis nii sügavalt kummardada. Ka jäävad kasvatuskastides olevad taimed puutumata tigudel, kes hea meelega mööda laudu peenrasse ronima ei hakka. Samuti on sellised peenrad kaitstud koduloomade tallamise ja kraapimise eest.

Kasvatuskastides on mugav kasvatada suvikõrvitsaid, kurke, erinevaid ürte, salateid, maasikaid ja miks ka mitte väikeses koguses juurköögivilju nagu näiteks peete, rediseid, porgandeid.