Juba hommikul kella üheksast avatud laat oli täis sagimist. Kes andis viimast lihvi oma taimeväljapanekule, kes tõttas äsja ostetud istikuga kodupoole. Päeva edenes kogus laat aga tuure üles ja lettidevahed ummistusid järjest juurde lisanduvaist ostjaist.

Kodumaal nii populaarne ja traditsioonidega Türi lillelaat on kuulsust kogunud ka väljaspool Eestit. Lookas taimelettide juures kostus nii vene-, soome- kui rootsikeelset juttu, sekka lõunanaabrite, lätlaste ja leedulaste oma. Viimaseid oli lisaks ostjaile ka müüjate seas.

Esimest korda Türi lillelaata külastavad soomlast, Liisa ja Riika lõid vaid käsi kokku ja laususid „Ihana!“ Nende ostukorv täitus roosaõieliste taasviljuvate maasikatega, mil sordinimeks `Rosanna` ja `Cambria`.

Hakkajad naised Kai ja Ülle olid istikute jahile tulnud aga Pärnust põhjusel, et mujalt polnud vajaminevaid ploomiistikuid saada. Lisaks ploomiistikuile laoti autosse mitu kastitäit astelpajuistikuid. Ja ega see kangete naiste laeks jäänud, rõõmsalt teatati, et teine auto on neil veel lilli täis!

End lillearmastajaks nimetav Annika ütles, et arvestades alles päeva esimest poolt, edeneb müük hästi. Tema lillelett oli täis vahvaid ja meie kliimas järeleproovitud taimi, muuhulgas sai tema käest osta täidisõielist maikellukest, roosat vesiroosi, aasia kullerkuppu ja siberi metspojengi.

Rõõmsameelsed Mall ja Kalev Agulist pakkusid müügiks rohekelt värvirõõmsaid sibulatega tulpe, mille hind jäi vahemikku 0.60-1.20 eurot.

Laadal ei paistnud ka Peipsiäärsest tippsibulast puudust olema, kilo sibulaid sai kätte umbes 15 euroga, klaasitäie eest tuli välja käia 3 eurot. Kui huvi, jagasid müüjad lahkesti nippe nii kasvatamise kui hilisema säilitamise kohta. Huvitav maitsetaime, nartsissilehise laugu kimbu eest tuli loovutada vaid 1 euro. Kes aga taime väljanägemist ei usaldanud, said lahkelt taime maitsta.

Silmas pidades suvist saagivalmimise perioode oli müügil ka juba populaarsust kogunud linnupeletuspall ning tigude peletuseks vasest teotõke, mille võiks müüja sõnul seada ümber eriti hinnaliste taimede.

Köögiviljade ja maitsetaimede ning lilletaimede hinnad sõltusid eelkõige taime suurusest. Erinevad kapsataimed sai kätte 20 sendi eest, paprika ja tomatitaimede hinnad kõikusid 60-70 sendi ümber. Maitsetaimed jäid vahemikku 50 senti kuni 3 eurot.

Lilleamplid, mis tundusid olevat üsna populaarne nii müüjate kui ostjate seas, jäid vahemikku 8-12 eurot, maasikaampli eest tuli välja käia 15 eurot.

Türi lillelaat jääb avatuks pühapäevani.