Laanemäe sõnul teeb taimede valiku hõlpsamaks see, kui ise kohapeal käia ning uurida perelt, mida nemad soovivad ja näha, mis konkreetse maja ja ümbrusega kokku sobivad.

Taimede puhul mängib kõige olulisemalt rolli pinnas: katsealuses aias on liivakas pinnas, millele on ligi pool meetrit mulda peale toodud. "Pinnas on tegelikult hea ning kõik asjad peaksid kasvama," ütles Laanemäe. Siiski tuleb valmis olla, et mullakiht jääb aastatega väiksemaks, kuid päris liiva sisse see ära ei kao. Samuti aitab peal kasvav muru seda juurtega kinni hoida.

Kui soovitatavate taimede nimekiri ja istutusplaan kohale jõudis, võttis kogusumma Merlil esimesel hetkel kergelt hinge kinni. "Kui ma nägin, et kõikide taimede mahaistutamine läheb kokku maksma ca 63 000 krooni, siis jahmatas see korralikult."

Laanemäe selgitusel on tegemist orienteeruva hinnaga, kuna üht või teist asja saab ka odavamalt ning kõiki taimi ei pea kohe ära ostma.

Laanemäe märkis, et lähtus taimede plaani tehes jaapanlikust stiilist. Kuna Merli soovis ka õitsvaid lilli, siis tuli mõelda sellele, et ilu jaguks kogu suveks ning aed ei läheks liiga kirjuks.

"Kuna aias on päris palju istutusalasid, siis ei tahtnud ma taimede rohkusega liiale minna ning valisin vähem liike kuid arvult rohkem samu taimi," lisas ta.

Eesaeda kujundades lähtus Laanemäe sellest, mida näeb inimene väravatest sisse astudes. Esimesena

paistab silma kuuri osa. Selle varjamiseks pakkus ta välja ebajasmiini põõsaid. Pikka sissekäiguteed võiks ääristada aga päevaliiliad. Valikusse sai vaid üks taimeliik just sel eesmärgil, et kõik ei läheks liiga kirjuks ning pikk joon kutsuks end vaatama.

Kui inimene on julge ning kogu tema elamine kannab endas seda nooti, tasuks ka aeda sedamoodi planeerida. "Kui tahta kodurahu ja aeda, kuhu puhkama minna, on parem hoida taimede nimekiri lühike," sõnas kujundaja.

Laanemäe sõnul on igal aiakujundajal oma käekiri ja lemmiktaimed, mida ta istutada tahab. Sellesse aeda läheb ka mitu tema enda lemmikute hulka kuuluvat. "Taimi oli lihtne soovitada, kuna olen maal suures aias peaaegu neid kõiki kasvatanud," rääkis ta. Lisades, et isiklikku kogemust omades on taimede planeerimine aeda märkimisväärselt lihtsam, teades nende kasvamist, õitsemist ja vastupidavust.

Taimede valikul määravad väga palju valgustingimused. Suuremal istutusalal grillmaja ees on lauspäike ja hea muld, siis sinna oli lihtne taimi leida.

Plaanil on näidatud, kuhu ja mida tuleks aeda istutada.

Taimetabel on aednikule väga hea abimees. Selle alusel on väga lihtne oste teha ning ei pea keerulisi nimesid ja koguseid pähe õppima.

Lisaks sellele tõi Laanemäe välja ka taimed, mida võib iga aednik maha panna ning kindel olla, et need kasvavad ja nendega ei juhtu midagi: hosta, päevaliilia, astilbe, tähtputk, bergeenia, walsteinia, priimulad ja kannikesed.