* Kui hoiutingimused lubavad, viige amplis või rõdukastis kasvanud pelargoonid talveks valgesse ja jahedasse (+5..-+10° C) ruumi. Lõigake taimed tugevalt tagasi.

* Pelargoonidest, lemmaltsadest ja kirinõgestest võib teha ka pistikuid, siis on järgmisel aastal taimed juba endal olemas.

* Hea aeg on ka püsilillede ning lehtpuude ja -põõsaste istutamiseks. Mida kergem on muld, seda julgemalt võib sügisel istutada. Kui maa on aga liigniiske ning savine, on parem see töö jätta kevadeks.

* Septembri esimesel poolel pange maha krookused, sibuliirised, puškiiniad, kobarhüatsindid, koerahambad jm madalakasvulised sibullilled. Neid istutage rühmadena ilupõõsaste alla. Ilusa värvilaigu saamiseks istutage kokku vähemalt 10–20 sibulat.

* Istutage ka elulõngu. Kaevake suur auk, mis täitke viljaka mullaga. Juurekael jätke 5–10 cm mulla alla, et maa-alustest pungadest saaks taim kasvatada uusi varsi.

* Seni, kuni sooja on üle +5° C, kasvab muru niiskel ajal hoogsalt. Niitke seda endist viisi, rohtu aga ärge maha jätke. See sobib suurepäraselt kompostimiseks. Muru niitmine tuleks lõpetada umbes septembri keskel. Viimane niitmine tehke tavalisest veidi kõrgemalt.

* Kui niiske ilmaga noorte peenrarooside võrsed keerduvad ja neile ilmuvad punased plekid, on tegu ebajahukastega. Haigust saab pidurdada, kui pritsida taimi preparaadiga Previcur.

* Esimeste öökülmade saabudes kaevake välja gladioolid, daaliad, mugulbegooniad, kannad jt külmaõrnad taimed. Puhastage sibulad-mugulad-juured mullast, kuivatage need õhurikkas kohas ning pange talveks hoiule.

* Ilupuude ja põõsaste väetamine tehke septembri esimesel poolel, hilisem väetamine vähendab talvekindlust.